Middle-Earth: From Script To Screen

På fredag fikk jeg hentet et nytt barn på nesten fire kilo på Posten, denne boka:

Fikk vite for noen måneder siden at denne skulle komme ut og min første tanke var om jeg egentlig trengte denne boken men siden jeg ikke har så mange bøker om Ringenes herre-filmene så bestemte jeg meg for å slå til siden denne boka dekker både Ringenes herre og Hobbiten-filmene.
Jeg har selvfølgelig ikke rukket å lese boken enda så dette innlegget er kun basert på førsteinntrykk og er ikke en såkalt anmeldelse.

Boka er svær, nesten like stor som min fancy bok om Harry Potter-filmene:

Bøkene ser ut til å være like tykke men Middle-Earth kommer med en sånn fin tråd man kan bruke som bokmerke noe Harry Potter ikke har (ikke at jeg sammenligner disse to bøkene, jeg ville bare nevne det).

Noe jeg har lagt merke til som jeg liker veldig godt er at Middle-Earth deler opp boken etter hvor i filmene man er, så i stedet for å dele opp etter karakterer, våpen, kostymer og så videre så har man delt opp boka etter The Shire, Minas Tirith, Mirkwood +++ og innholdsfortegnelsen er et kart! Det vil si at dersom man vil lese om Beorn så må man finne hjemmet hans på kartet for å finne sidenummeret.

Jeg har som sagt ikke fått lest noe særlig i boken enda men som dere ser på bildene under så er det nok av tekst og informasjon å pløye seg gjennom. Bildene i boka er klare og fine og man får se bilder både fra filmene og "behind the scenes" men det er også her jeg har min første klage: jeg ønsket å se flere bilder av skuespillerne fra innspillingen! Det virker også som at det er lite fokus på ting som kostymer men jeg tror begge deler finnes i andre bøker jeg har så jeg overlever nok.

Inntil videre så ser jeg på boken som et godt kjøp.

Én kommentar

Haha, fikk den på fredagen du også ja :D Har så vidt bladd igjennom selv, men ser veldig lovende ut!

Skriv en ny kommentar