London 2017 Dag 1: Avreise, ankomst og Burger King

Jeg startet dagen klokken 06:00 fordi jeg ville gå lang tur med Wembley før jeg dro. Vi gikk i cirka tre kvarter før jeg måtte kaste meg i dusjen og pakke ferdig, deretter kjørte vi og plukket opp lillesøster og vi to ble satt av på busstoppet hvor vi ventet på Flybussen som skulle komme 10:26.
Tiden gikk og bussen dukket ikke opp men takket være den geniale "hvor er bussen nå?"-funksjonen til hjemmesiden så kunne jeg se at bussen var rett i nærheten så det var null stress.
På bussen var det ganske fullt så jeg og lillesøster fikk ikke sittet sammen men vi fikk sittet sånn at jeg satt rett bak henne and off we went!
Jeg angret kjapt på at jeg ikke hadde pakket øreklokkene mine for jeg ble sittende og tenke på mye rart underveis, lillesøster sa for noen år siden at hun ALDRI skulle fly og har i det hele tatt virket ganske skeptisk til alt som har med flying å gjøre så jeg hadde et bilde i hodet om at hun satt foran meg og gråt og at hun kom til å kollapse helt så fort vi gikk inn døra på Gardermoen... men det gikk helt fint.

Gardermoen har blitt skikkelig tilhenger av at folk må sjekke inn bagasje og slikt på egenhånd og selv om det ser veldig lett ut så er jeg alltid så redd for at jeg skal gjøre noe galt så jeg brukte litt tid på å huke tak i folk som kunne hjelpe oss med å sjekke inn og sende avgårde koffertene våre. Jeg var helt "gjør jeg det riktig nå?!" mens lillesøster bare bippet begge koffertene og sendte dem begge avgårde før jeg visste ordet av det.
Jeg hadde beregnet tiden sånn at vi ankom Gardermoen 20 minutter etter at innsjekkingen hadde begynt så vi hadde i utgangspunktet god tid men min usikkerhet rundt innsjekkingen spiste mye av tiden vår så da vi hadde gått gjennom sikkerhetskontrollen så innså jeg at vi egentlig hadde det ganske travelt og da vi stod i passkontroll-køen så stod vi og så på at folk gikk ombord i flyet vårt. Altså, jeg visste at det enda var en liten stund til flyet skulle gå så det ville gå helt fint men jeg blir stresset av alt mulig så jeg klarte selvfølgelig å bli stresset over dette også og så var jeg litt furten over at vi ikke kom til å rekke å gå på do eller spise.
Så forresten en munk i køen, med oransje skjortel(?) og hele pakka.

Flyturen gikk helt fint med tanke på lillesøster, hun ble underholdt av jeg satt med fjeset dyttet i vinduet hele tiden og hun sa jeg oppførte meg som en 5-åring.
Jeg var ganske sulten fordi jeg ikke hadde spist hele dagen så da matvogna kom kjøpte jeg toast, vann og potetgull til oss, jeg ante ikke at det kunne være så hyggelig å spise mat oppe i lufta, det har jeg nemlig aldri gjort før.

Ankomsten på Gatwick gikk også helt knirkefritt, det viste seg at dem ikke sjekker pass manuelt lenger så vi måtte scanne og da ble jeg litt nervøs igjen mens lillesøster bare raste gjennom før jeg skjønte noenting.
Vi fant bagasjen vår og satte deretter kursen mot Gatwick Express (toget) som få minutter senere satte kursen mot London.
Takket være mine Google-ferdigheter så var det kjempelett å finne hotellet, vi måtte bare finne bygningen jeg nevnte for et par innlegg siden og så var det bare å rusle uten problemer til hotellet og det lå veeeldig nærme t-banen.
Mannen i resepsjonen var superhyggelig og gav oss én nøkkel til rommet + en nøkkel til selve hotellet sånn at vi kunne låse oss inn selv (det var et lite, familiedrevet hotell).
Rommet var ikke spesielt stort og vi måtte dele bad med andre men det var bedre enn å bo på gaten så jeg klagde ikke!

(Bildene ble tatt rett før vi sjekket ut, det så ikke så herjet ut da vi ankom.)

Da vi hadde slått oss til ro så var klokken nærmere seks så vi bestemte oss for å ikke gjøre noe spesielt men vi tok oss en tur ut i området. King's Cross lå cirka et par hundre meter unna så jeg viste lillesøster Plattform 9 3/4-butikken og etterpå gikk vi til Burger King som lå bare noen meter unna hotellet og tok med oss litt mat opp på rommet. Jeg spiser aldri på slike steder når jeg er hjemme, kun når jeg er på ferie (i London) så jeg spiste maten med god samvittighet.

Resten av kvelden gikk til å spise og se på TV så den ble lite innholdsrik men det tok vi igjen senere og det skal jeg bruke resten av uka på å skrive om.

Én kommentar

Skriv en ny kommentar