London 2017 Dag 3: Speedy's, British Museum, fisk og dødsstraff

Ny dag, nye muligheter og tid til å dra tilbake til steder man har vært før, denne dagen startet vi hos Speedy's (etter å ha gått fra King's Cross til Euston fordi jeg ville se hvor lang tid det tok) og fans av serien Sherlock vil nok kjenne igjen stedet:

Sist gang jeg var her spiste jeg bare et par egg og litt chips men lillesøster var veldig opptatt av at jeg skulle tørre å spise skikkelig ute blant folk så jeg bestemte meg for å kline til med "Sherlock breakfast" (glemte å rotere bildet men samma det):

Fikk også litt toast ved siden av.

Etter at vi hadde blitt glade og mette tok vi t-banen til Russell Square hvor vi tuslet avgårde til The British Museum, jeg hadde vært her to ganger før så det var mest for lillesøsters skyld at vi dro dit men jeg hadde så klart lyst jeg også for det finnes mye fascinerende der!

Et flere tusen år gammelt hjul for eksempel:

Verdens tøffeste hjelm:

En veldig sliten fyr:

Jeg burde kanskje nevne at jeg ikke tok voldsomt mange bilder på denne turen fordi mange av tingene hadde jeg opplevd før og noen ganger tenkte jeg rett og slett ikke på å ta bilder før lenge etterpå. Det positive er at jeg fikk brukt turen på å virkelig oppleve og ikke se ting gjennom kameraet.
Det burde også nevnes at The British Museum er ENORMT så dersom jeg skulle tatt bilder av alt jeg fant interessant så ville jeg gått tom for plass på mobilen.

Noe som var nytt da vi var her denne gangen var at sekkene våre ble undersøkt for bomber og denslags før vi fikk nærme oss museet, helt ok det så klart men det sier litt om hvordan verden utvikler seg.
Jeg husker ikke hvor lenge vi var her men vi tok oss god tid og da vi gikk ut igjen gikk vi bort til en liten vaffelbod hvor vi kjøpte hver vår vaffel med is og sånt som vi spiste rett utenfor museet. Ganske idyllisk syntes nå jeg men jeg må være enig med lillesøster i at det blåste litt vel mye, noe som muligens forklarer hvorfor det ikke var så mange andre mennesker som syntes det var en god idé.

Jeg bestilte meg vaffel med vaniljeis, Nutella og marshmallows men fyren var tom for marshmallows, noe som var like greit for jeg var farlig nær sukkerkick da jeg var ferdig med å spise dette:

Dagen var fortsatt ung da vi forlot The British Museum så vi tuslet litt rundt og tittet i diverse butikker før jeg sa til lillesøster "jeg har en plan!" og tok henne med til Westminster for da vi kom opp fra t-banen kunne vi se rett på Big Ben som lillesøster ikke hadde sett før. Det kjipe var at klokka holder på å bli restaurert så vi fikk ikke høre noen klokketone og bygningen var mer påkledd enn normalt. Den gode nyheten er at dørklokka mi har samme melodi som Big Ben så jeg blir alltid minnet på hvordan den høres ut (jada, jeg vet at klokken egentlig ikke heter Big Ben men alle vet hva jeg snakker om).

Vi tuslet over broen og så oss rundt og snakket litt om filmen 28 Days Later da jeg til slutt spurte lillesøster hva hun hadde lyst til å finne på og hun svarte ganske kjapt at hun ville til London Aquarium, noe som var helt ok for meg for jeg hadde aldri vært der før!
I billettskranken fant vi ut at dersom vi kjøpte billett til London Dungeon i samme slengen så ville vi spare ganske mye penger så vi slo til men først skulle vi se på fisk!
Jeg har alltid litt blandede følelser når det kommer til steder som dette for jeg lurer alltid på om dyrene har det bra men det var innmari fint der og hvert område var designet sånn at det passet til de skapningene vi skulle få se. En annen bonus var at det var informasjon om miljøet og denslags hele veien så vi lærte mye om truede arter, hva plastikk gjør med havet og om livet i havet generelt i tillegg til masse annet.
Jeg blir alltid litt mer for steder som dette når folka bak bruker muligheten til å opplyse de som kommer på besøk.

Bildedryss:

Meg: Hvis dem har pingviner så skriker jeg.
Lillesøster: *Titter rundt et hjørne* ...vær så god og skrik.

Etter å ha sett på det meste havet har å by på så satte vi kursen til naboen, London Dungeon. Jeg tok ingen bilder her men vi hadde det kjempegøy hvis man ser bort ifra at jeg måtte sende SMS til mamma etterpå og fortelle at lillesøster ble dømt til døden.
Mange ser for seg et skrekkabinett når dem hører om London Dungeon og det kan til tider være litt nervepirrende men LD er egentlig mer lærerrikt enn skummelt. Det er en historietime om alt det ekle som har skjedd i London i løpet av årene, som den store brannen, Jack the Ripper, svartedauden ++ og man blir fraktet fra rom til rom av forskjellige karakterer som forteller om hva dem har opplevd/hørt fra andre som om man faktisk er der mens det foregår.

Da vi var ferdig i LD hadde det blitt mørkt ute og vi bestemte oss for å sette kursen tilbake til hotellet.

Nok en vellykket dag.

Én kommentar

Helmax, Egon! (could'nt hold it, lol(

Skriv en ny kommentar