London 2017 Dag 5: Freddie Mercury, naturhistorisk museum og terrorfrykt

Okei, da var det på tide å skrive om den siste fulle dagen i London og vi startet dagen med å ta t-banen til Kensington (Earl's Court) for å besøke Freddie Mercurys hus, han døde den 24. november 1991 så det var en passende dag å dra dit på siden det var 24. november.
Det var flere enn oss som hadde tenkt tanken og det var allerede masse lys og bilder der og det kom hele tiden andre fans:

Noen la ned blomster, andre bare stod der og da vi var i ferd med å gå derfra kom det en fyr som hadde med seg et maleri.
Før vi forlot området stakk vi innom en pub for å spise frokost/lunsj, jeg hadde aldri spist fish & chips før så jeg ville prøve det for en gangs skyld. Vi måtte vente litt på maten fordi kokken hadde ikke gjort i stand til lunsj-serveringen men det gikk helt fint, vi satte oss ved vinduet og så på livet utenfor og i tillegg ble vi "underholdt" av en mann som drev og malte vinterlandskap på vinduene rundt hele pub'en, han var kjempeflink!
Etter en liten stund kom maten og du verden for et måltid!

Vi spiste og hadde det hyggelig, toalettet på den pub'en er forresten det fineste toalettet jeg hadde vært på i hele mitt liv, mørkegrønne fliser på veggene og svart gulv som glitret.
Så var det på tide å ta t-banen til South Kensington som var bare ett stopp unna, da vi kom ned til perrongen så jeg dette:

Klart jeg måtte ta bilde..!

I South Kensington skulle vi til et sted jeg aldri hadde vært før: naturhistorisk museum. Jeg hadde studert kartet på Google så jeg visste hvor vi skulle gå og vi fant det ganske lett, ikke at det var vanskelig å se for bygningen var stoooor..

Jeg hadde egentlig tenkt å dra dit sist gang jeg var i London men angstanfallet den ene dagen slo meg helt ut så da ble det ikke aktuelt men det var kult å kunne ta med lillesøster for det var mye der hun fant interessant også.
Det første vi så da vi kom inn i bygningen (utenom mennene som lette etter bomber i sekken min) var dette:

Jepp, de hadde et hval-skjelett hengende i taket.

De hadde i grunnen ganske mange skjeletter der (i tillegg til fossiler og denslags)..

De hadde all slags avdelinger, alt fra insekter til fisk og fugler til mennesket og planter....

De hadde til og med et eget skrekkabinett:

Jeg tror jeg og lillesøster fant dinosaur-avdelingen mest interessant:

Underkjeven til en Tyrannosaurus Rex!

Vi fant et rom hvor de hadde samlet ALT av stein, alt fra vanlig gråstein til diamanter og steiner som hadde falt ned fra verdensrommet:

Jeg var så klart mest interessert i steinene som glitret mest:

Bygningen er ikke bare et museum, det blir drevet med forskning der og inneholder tonnevis med historie i seg selv.

Charles Darwin.

Vi fant et eget rom som inneholdt mange sjeldne ting, den eneste biten av månen som finnes i Storbritannia for eksempel (den lille svarte tingen helt øverst):

Døde fugler som tilhørte Charles Darwin:

I tillegg så var det ting som sjeldne bøker og den slags.

Uten i hallen kunne man se stammen til et mammuttre:

Vi ble der ikke kjempelenge fordi jeg tror vi begge var ganske slitne etter en veldig aktiv uke men vi er glade for å ha vært der.

Utenfor museet var det et slags tivoli, man kunne gå på skøyter og ta karusell:

Da vi kom tilbake til t-banen fant vi en eske med Twinkies, det som Woody Harrelson's karakter er på intens jakt etter i filmen Zombieland.. jeg hadde aldri smakt det før så jeg måtte bare kjøpe for å se hvorfor han hadde så dilla, jeg fant ut senere at Twinkies er sterkt overvurdert.

Planen vår videre var å sløve på hotellrommet og så stikke ned til Oxford Street når det hadde blitt mørkt sånn at vi kunne få sett julelysene skikkelig og for å få shoppet litt før vi dro hjem.
Da vi følte oss uthvilte tok vi t-banen til Bond Street som ligger cirka midt i Oxford Street, stasjonen ligger rett ved siden av en Disney-butikk og en hmv (stor butikk med musikk, film, osv) så jeg tenkte at det var et perfekt sted å dra til.
Da vi nettopp hadde kommet av t-banen og befant oss langt nede i undergrunnen utbrøt det plutselig panikk, vi gikk i en slags gang/tunnel med en sving da det plutselig kom en haug med jenter løpene i motsatt retning. Jeg ble først irritert fordi jeg trodde dem tullet siden det så ut som at noen av dem smilte men plutselig kom det enda flere som løp og skrek og som ropte ting som at vi måtte løpe og at det foregikk terrorangrep. Min første reaksjon da var å snu meg og dytte lillesøster inn i en krok sånn at hun ikke skulle bli løpt ned og så måtte jeg samle meg i noen sekunder da det plutselig kom enda flere som skrek "LØP, DET ER TERROR!" så da løp vi tilbake dit vi kom fra og lurte på hva i all verden vi skulle gjøre, vi traff andre folk som var like forvirret og jeg stod sånn halvveis og tenkte at det snart ville komme en ildkule gjennom tunnelen. Plutselig fikk vi beskjed på høyttaler om å evakuere stasjonen så da var det bare å tusle mot utgangen og håpe at alt ville gå bra. Jeg spurte en svenske om han hadde hørt noe men han visste like lite som meg.

Jeg skal ikke påstå at jeg var fryktløs men jeg tenkte bare på to ting: 1. få lillesøster trygt ut av situasjonen og 2. ringe mamma før hun eventuelt så noe på nyhetene... men først måtte vi komme oss ut.
Rulletrappene stod stille så det ble mye tråkking men etterhvert kom vi oss ut i en bakgate hvor det var ganske mørkt men vi kunne se julelysene noen meter unna. Det første jeg gjorde var å finne et sted vi kunne stå mens jeg prøvde å ringe mamma og mens jeg prøvde kom det en dame bort og lurte på hva som hadde skjedd men vi visste jo ingenting... hun sa vi burde komme oss bort fra alle menneskene og jeg sa at jeg ikke visste hvor vi skulle gå, jeg er kjent i området rundt t-banestasjonene men det er jo ikke sånn at jeg kjenner til alle gater og slikt i hele London. Det endte med at hun lurte på om vi ville bli med henne, hun skulle bare finne venninnen sin først og så kunne de kanskje hjelpe oss med å finne ut av dette.
Jeg fikk til slutt tak i pappa og jeg startet med å si noe sånt som "det går bra med oss men det har skjedd noe", fikk snakket litt med mamma også og nevnte at de kanskje snakket om dette på nyhetene sånn at de kunne få noe info for hos oss var det bare kaos. Mens jeg snakket i telefonen gikk vi forbi en dame som stod og bad, det var politi med våpen overalt, politibiler og motorsykler, vi kunne høre helikopter og så videre.

Det må nevnes at det ikke var noe terrorangrep, bare to menn som hadde begynt å slåss og så skremt andre mennesker og skapt panikk i samme slengen men det kunne jo ikke vi vite.

Jeg og lillesøster ble med damen, jeg gikk og tenkte på filmer som Taken men fant ut at vi kunne jo bare stikke dersom hun var ond, vi ville uansett vekk fra kaoset!
Vi fant etterhvert venninnen til damen og de begynte å følge oss, jeg fikk formidlet at jeg bare ville tilbake til hotellet og de sa at de skulle hjelpe oss. Innimellom ringte jeg mamma for å fortelle at vi levde og for å høre om de visste noe mer. De så på nyhetene at politiet i London behandlet situasjonen som om det var et terrorangrep og at det var rykter om at noen hadde gått rundt og skutt folk.

Vi gikk og vi gikk, plutselig var vi i Baker Street og gikk forbi steder som Madame Tussaud's, jeg sa til lillesøster at vi fikk i det minste gjort litt sightseeing!
Plutselig kunne vi se Speedy's (Sherlock-caféen) og da visste jeg hvor vi var fordi vi hadde jo gått dit på onsdagen! Vi hadde gått i cirka en time og hadde nå endelig nådd Euston. Jeg sa til damene at jeg kunne veien tilbake til hotellet derfra så de tok farvel med oss der. Jeg takket så godt jeg kunne og vi klemte og greier... jeg hater å klemme men det var liksom det minste jeg kunne gjøre.

Vi gikk tilbake til King's Cross og hotellet hvor vi samlet oss litt. Jeg ringte mamma for å si at vi var tilbake og at alt var bra med oss.
Vi endte med å gå til togstasjonen for å finne noe å spise, jeg kjøpte meg en "sausage roll" i en kiosk. Vi var også innom Platform 9 3/4-butikken, jeg fant noen ting jeg hadde lyst til å kjøpe meg men ville vente til dagen etterpå med å kjøpe noe.

Snodig dag men den var i hvert fall ikke kjedelig!

Én kommentar

Innholdsrik dag du hadde, da gitt!

Skriv en ny kommentar