Ukens nye fargebøker #1

Bøkene til Jade Summer er ikke alltid like bra eller interessante så det er mange jeg lar være å kjøpe men havfrue-bøkene ender jeg alltid opp med... hun har bare kommet ut med to av dem så langt da men om det kommer en tredje så dukker vel den opp i bokhylla mi også.

Motivene er veldig enkle men det skjer også mye i flere av dem så de er veldig varierte og siden det er to av hvert motiv så får man friheten til å være ekstra kreativ (klart, har man tilgang til kopimaskin så er det ikke noe stress uansett).

 

Det er ikke så veldig lenge siden jeg oppdaget bøkene til Zan Von Zed så jeg har enda ikke fått fargelagt noe i dem (til mitt forsvar så har jeg veldig mange fargebøker nå så det er mange jeg knapt har rørt) men jeg har falt helt pladask for hennes stil så jeg ser frem til den dagen jeg endelig bestemmer meg for å prøve et av motivene.

Boken inneholder kvinner i forskjellige settinger, alt fra natur og middelalder til de mer gotiske og fantasifulle.

Dette er hennes tredje bok og jeg håper det kommer mange flere.

 

Jeg har helt ærlig sett på bøkene til Cristina McAllister i flere år men det er først nå jeg har kjøpt meg min første bok av henne.

Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive stilen hennes, det er som om hun har blitt inspirert av mandalaer men i stedet for å gå for den tradisjonelle sirkelformede versjonen så har hun funnet en måte å lage karakterer og andre motiver.. jeg har ikke spesielt sansen for mandalaer (hvert fall ikke hvis jeg må fargelegge dem) så jeg setter veldig pris på denne stilen.
Denne boken inneholder kvinneansikter i stor variasjon.

Bøkene til Hannah Lynn er som Jade Summer sine, litt barnslige og enkle men Hannah har en helt egen stil som gjør at hennes bøker skiller seg mer ut.

Denne boken inneholder motiver av heltinner fra eventyrene, alt fra prinsesser til Rødhette.
Det er ikke alle motivene jeg liker like mye men jeg ser frem til å se om jeg klarer å skape mine egne, små eventyrverdener.

Det er to av hvert motiv.. noe jeg la merke til nå nettopp er at selv om to motiver er kliss like så er øynene forskjellige, på det ene er øynene tegnet som resten av tegningen mens på nummer to så er øynene nesten grayscale (som på Wendy-bildet rett under). Rart!

Jeg kjøpte denne boken mest fordi jeg har alle de andre bøkene i serien og fordi det føltes feil å ikke kjøpe denne også.. jeg er nemlig ikke så interessert i aliens men boken viste seg å være litt bedre enn jeg forventet.

Det jeg likte med denne var at det er ikke bare aliens ute i verdensrommet men også på jorden og i fantasiverdener så jeg føler ikke at det er samme motiv om igjen og om igjen, det er også et motiv hvor det er barn som later som at de er aliens og det syntes jeg var en artig vri på en bok som handler om et viss tema.

Ser faktisk frem til å teste ut mine kreative ferdigheter i denne.

Denne boken fant jeg ved et uhell via en japansk selger på Etsy, heldigvis fant jeg den senere på Adlibris hvor den var mye billigere.

Hvis jeg har forstått det riktig så er det slik at Johan Egerkrans gav ut en bok som het Nordiska väsen og senere bestemte han seg for å lage en fargebok ut av grunnskissene fra nevnte bok som ble såpass populær at han lagde samme type fargebok ut av Nordiska gudar som er boken jeg skriver om nå.

Motivene er veldig fine og annerledes fra hva jeg er vant til fra fargebøker så jeg lurer fælt på åssen dette vil bli men jeg liker boken nok til at jeg mest sannsynlig også vil skaffe den andre boken en vakker dag.

For en tid tilbake, rett før Wembley kom inn i mitt liv, oppdaget jeg fargeboken Pop Manga av Camilla d'Errico og det var noe av det nusseligste jeg hadde sett.
Denne måneden kom hennes nye fargebok ut og denne inneholder havfruer og andre snodige ting man kan risikere å finne i havet.

Det gleder meg å fortelle at denne boken er like nusselig som den forrige.
Noen bilder er på én side mens andre fordeler seg utover to sider. Det jeg liker med disse bildene er at man kan velge om man vil holde det enkelt eller om man vil gå helt agurk og lage en magisk verden.

Ok, så dette var bøkene som dukket opp denne uken.
Mest sannsynlig så vil det nok ikke bli like mange hver uke (noen uker vil det kanskje ikke dukke opp noen i det hele tatt) men jeg fant ut at det kunne være en artig måte for meg å holde liv i bloggen på.
Visste ikke helt hva jeg skulle skrive om hver bok men det vil forhåpentligvis falle mer naturlig for meg etterhvert.. var nesten så jeg vurderte å gi hver bok et terningkast men jeg syntes sånt er så teit så jeg klarte å la det være.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar